Jubileum: Makelaar Marcelle van Ginkel ontvangt makelaarsstafje na 25 jaar

7 juni 2024

Makelaar Marcelle van Ginkel vierde deze week een bijzondere mijlpaal: 25 jaar geleden werd ze beëdigd door de rechtbank als makelaar! Om dit jubileum te vieren, ontving ze het traditionele makelaarsstafje. Het uitreiken van het stafje binnen de NVM Makelaars organisatie is geënt op een oude traditie.

Het gebruik van het makelaarsstafje werd in 1636 verplicht gesteld om de makelaar van de ‘beunhaas’ te kunnen onderscheiden. Bij een transactie met onroerende goederen diende de makelaar zijn makelaarsstokje te tonen ten bewijze van zijn bevoegdheid. Dit gebruik heeft tot in de 18e eeuw voortgeduurd. Het makelaarsstafje had dus grote praktische betekenis voor zowel de makelaar als bemiddelaar en de consument.

NVM Makelaars die 25 jaar werkzaam zijn als beëindigd makelaar ontvangen nu symbolisch zo’n stafje.

De ceremonie was extra feestelijk dankzij de aanwezigheid van Lana Gersen, voorzitter van de afdeling Wonen van de NVM, dit het stafje persoonlijk in Veenendaal kwam overhandigen.

Het jubileum is niet alleen een persoonlijke mijlpaal, maar ook een prachtige voortzetting van een lange familietraditie. Opa Kemp van Ginkel was in de jaren zeventig al makelaar in Veenendaal. In 1996 begon Marcelle samen met haar Vader Kemp van Ginkel een makelaarskantoor in Veenendaal en werd de traditie voort gezet.
Hoe mooi is het dat ook Jolein Buijs, dochter van Marcelle van Ginkel gevallen is voor het makelaarsvak en op dit moment werkzaam is op een Amsterdams NVM kantoor en volop bezig is om makelaar te worden.

Vol dankbaarheid kijkt Marcelle van Ginkel terug op de afgelopen 25 jaar en omdat zij het nog steeds een prachtig vak vindt hoopt zij ook samen met haar collega’s van Ginkel Bemmelen NVM Makelaars en de collega’s van Het Groene Huis nog vele jaren actief Makelaar te blijven.