Met het zicht op 2024 hebben wij goed nieuws voor starters!

22 december 2023

De grens voor het aanvragen van een woning met NHG garantie gaat omhoog en ook nog een mooi stuk. Hij wordt namelijk €435.000,-. Dat is niet gek, want dat betekent dat jullie als starter met net even wat meer zekerheden een hypotheek kunnen afsluiten en ook vaak met een wat gunstigere rente.

Maar, er is nog meer nieuws! De startersvrijstelling voor het aankopen van een woning gaat omhoog! Als je starter bent en je bent niet ouder dan 35 jaar dan was het in 2023 zo dat het huis dat je kocht niet duurder mocht zijn dan €440.000,- . Deze grens gaat nu zelfs naar €510.000,-, waardoor je deze vrijstelling in kunt zetten en je dus geen 2% overdrachtsbelasting hoeft te betalen.

Verandert er dan niks op het gebied van leenmogelijkheden? Ook daar verandert het een en ander in.

Hoe het verder zit met de leenmogelijkheden? Daar kun je beter de experts voor spreken. Bij het Groene Huis Hypotheken rekenen zij met alle plezier een keer met jou uit wat al deze veranderingen voor jou als starter betekenen.

Kom gerust vrijblijvend eens binnen lopen, maak een afspraak of loop eens binnen tijdens één van onze inloopavonden op de komende donderdagen tussen 17.00 – 20.00 uur!
Tot snel.