Nu!! Of nooit?!

2 november 2022

De laatste weken horen wij als makelaar een aantal mensen zeggen: “ Ik koop nog even niet, want de prijzen gaan nog verder dalen.
Wij snappen heel goed dat dit een vraag van de markt is. Want ja, de prijzen zijn de afgelopen weken gedaald en dat zal in het nieuwe jaar nog even door kunnen gaan.

Om een goede keuze te maken willen we je dan ook wijzen op veranderingen voor het nieuwe jaar die voor jou situatie wellicht het niet aantrekkelijk maken om te wachten met het kopen.
Want vanaf januari 2023 gaan de leennormen omlaag. Omdat de kosten voor levensonderhoud zijn gestegen, wordt het bedrag dat je van jouw inkomen mag uitgeven aan je hypotheek minder. Dat betekent dat je in 2023 minder hypotheek kunt krijgen.
Daarnaast gaat het bedrag dat ouders kunnen schenken, voor de aankoop van een woning, ook in 2023 omlaag.

En natuurlijk de rente…. wat gaat die doen? De kans dat die omhoog gaat is reëel. De lagere rente zet je nu wel voor 10 of 20 jaar vast. En daarmee dus ook je maandlast. Een rente in 2023 voor langere termijn vastzetten zal duurder worden.

Eigenlijk kunnen we je maar beter een goed advies geven. Kom zo snel mogelijk rekenen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Dan kijk je samen wat het beste moment is om te kopen. En dan hebben we natuurlijk een goede tip: Kom naar Het Groene Huis. Een goed advies en altijd in de buurt!