Opleiding binnen de makelaardij

18 mei 2021

Makelaar worden? Zie onderstaande stappen die je moet doorlopen!

Hoe zit het met de opleidingen?

UITLEG EN VERHELDERING OVER DE MAKELAARSOPLEIDINGEN EN BIJBEHORENDE TERMEN VASTGOEDINTRODUCTIECURSUS
Mocht je net beginnen in de makelaardij (bijvoorbeeld in een binnendienstfunctie), is het slim om eerst te starten met de vastgoedintroductiecursus. Met deze cursus sta je al met één been in de dynamische wereld van het vastgoed. Je maakt kennis met de belangrijke rol die onroerend goed in ons leven en in onze economie speelt én met de beroepen die deze branche biedt. In de introductiecursus leer je de vastgoedwereld kennen vanuit het perspectief van een woningmakelaar.

Benieuwd hoe dat programma eruit ziet? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie: https://www.academievoorvastgoed.nl/makelaar-worden-2/vastgoedintroductiecursus/
Iedereen binnen ons kantoor heeft deze opleiding gevolgd. Kennis brengt je altijd verder, zeker in ons vak! Een goede basis om een functie binnen goed te vervullen.

ASSISTENT MAKELAAR
Het meest slimme, of eigenlijk  een enorme aanrader is, als je je nog meer wil verdiepen én taken in de buitendienst wil gaan vervullen, om met de ARMT opleiding te starten. ARMT, ofwel de Assistent-Makelaar Wonen is een gecertificeerde makelaar die bij de verkoop, huur en verhuur van woningen binnen de particuliere (huur)woningenmark betrokken is. Het ARMT diploma is hét diploma wat in enkele maanden (bij flink doorzettingsvermogen) te halen is, waar je goed mee aan de slag kunt in de makelaardij en van waaruit het zo enorm veel eenvoudiger wordt om verder te gaan met de opleiding Basis makelaar met daar achteraan nog de mogelijkheid voor KRMT-wonen.

Benieuwd hoe het programma eruit ziet? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie: https://www.academievoorvastgoed.nl/makelaar-worden-2/assistent-makelaarsopleiding/

KANDIDAAT MAKELAAR
Basis makelaar ofwel de gediplomeerd  basistheorie Vastgoeddeskundige is iemand die het diploma basistheorie makelaardij  heeft behaald door het halen van 6 examens waaronder:  2 modules rechten, 2 modules bouwkunde, vastgoed economie en financiën en fiscaliteiten.

Bevalt het je goed als ARMT makelaar en functioneer je binnen het kantoorteam ook voldoende?  Om je een tijdsidee te geven: Basis plús KRMT wonen behalen lukt sommigen in 12 maanden (Met een fulltime baan raden ze dit ten zeerste af. Om je een idee te geven: 30 studieuren naast je werkweek) anderen doen er 24 tot 30 maanden over. De zes certificaten die behaald moeten worden hebben een geldigheidsduur van 3 tot 5 jaar om samen het basisdiploma te vormen, dat zegt al voldoende. KRMT makelaars  kunnen ná het halen het diploma vastgoeddeskundige kiezen tussen onderstaande 3 specialisaties.  Deze specialisaties zijn dus wéér aparte opleidingen die uit meerdere examens bestaan en na het behalen van 1 van die drie specialisaties mag je pas de beschermde titel KRMT gaan voeren. Wil je je verder ontwikkelen in bedrijven of de agrarische sector? Dan kun je naast specialisatie wonen ook specialisatie bedrijven: het werkterrein van deze vakgroep is commercieel vastgoed, dus o.a. bedrijfspanden of specialisatie landelijk: het werkterrein van deze vakgroep is de aan- en verkoop van agrarische bedrijven en landelijk vastgoed ontwikkelen.

Benieuwd hoe dat programma eruit ziet? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie: https://www.academievoorvastgoed.nl/makelaar-worden-2/basistheorie-vastgoeddeskundige/

Na de stap basistheorie Vastgoeddeskundige ga je door naar stap 2: Specialisatie Makelaar wonen. Deze stap bestaat uit praktijkleer en vakbekwaamheid. Na een succesvolle afronding van stap 1 en stap 2, mag je je registreren als (beschermde titel) Kandidaat-Makelaar Wonen (KRM-T).

Voor meer informatie over stap 2, klik op: https://www.academievoorvastgoed.nl/makelaar-worden-2/opleiding-makelaar-wonen/

De KRMT -wonen makelaar kan zich in dit register van het SVMNIVO laten inschrijven zodat consumenten de registratie kunnen checken.

REGISTER MAKELAAR
De laatste stap is Register Makelaar (RM).
De Praktijkopleiding Makelaar Wonen bestaat uit een traject waarin je wordt voorbereid op de Praktijktoets Wonen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen die op verschillende momenten worden afgenomen (de volgorde van afname ligt niet vast):

  1. Kwalificerend portfolio met bijbehorend assessment gesprek
  2. Verkoopprijsindicatie van twee objecten in jouw agglomeratie

Ook hier kun je weer drie keuzes maken: Makelaar Wonen, Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed of Makelaar Landelijk Vastgoed. Benieuwd hoe dat programma eruit ziet? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie! https://www.academievoorvastgoed.nl/cursus/praktijkopleiding-makelaar-wonen/

Voorheen was de opleiding zo ingericht, dat je automatisch het stuk taxeren ook mocht doen. Nu is dat losgekoppeld. Mocht je Taxateur willen worden, dien je hiervoor nog een apart traject te volgen.
Zowel ARMT, KRMT, RM en RT én RMT dienen ieder jaar de hercertificering te volgen om in de registers van SVMNIVO te blijven.