Waarom de zomer het perfecte moment is om naar huizen te kijken!

10 juli 2023

De zomer is aangebroken en dat betekent vakanties, vrije dagen en ontspanning. Veel mensen associëren deze tijd van het jaar voornamelijk met zon, zee en strand. Maar wist je dat de zomer ook het perfecte moment is om naar huizen te kijken? Ja, je leest het goed! Ook tijdens de warme maanden zijn er talloze voordelen om op zoek te gaan naar jouw droomhuis. In deze nieuwsbrief willen we jou graag laten zien waarom het de moeite waard is om juist nu actief te zijn op de huizenmarkt. Allereerst is er nog steeds nieuw aanbod, zelfs in de zomer. Hoewel het waar is dat het aanbod in de lente en herfst vaak het grootst is, betekent dit niet dat er in de zomer geen interessante huizen te vinden zijn. Sterker nog, sommige verkopers wachten bewust tot de zomermaanden om hun woning te koop aan te bieden, in de hoop dat de zonnige en aangename sfeer potentiële kopers aantrekt. Dit betekent dat er nog steeds genoeg nieuwe mogelijkheden zijn om te verkennen en te ontdekken.

En in de vakantietijd heb je misschien ook wel net wat meer tijd om bezichtigingen in te plannen of eens op bezoek te gaan bij de hypotheekadviseur om jouw financiële mogelijkheden te onderzoeken. Wat dacht je van een rondje door de wijken fietsen om te ervaren hoe het zomerse leven daar voelt. 

Bovendien kan het weer in de zomer een positieve invloed hebben op jouw zoektocht naar een huis. Door het heldere en zonnige weer krijg je de kans om de buitenruimtes van potentiële woningen beter te beoordelen. Denk aan de tuin, het terras of het balkon, waar je mogelijk veel tijd zult doorbrengen tijdens de zomermaanden. Je kan zien hoe de woning zich aanpast aan de omgeving en welke mogelijkheden er zijn om te genieten van de buitenlucht.

Een ander voordeel van huizenjacht in de zomer is dat de concurrentie mogelijk minder hevig is dan in andere seizoenen. Veel mensen stellen hun zoektocht uit tot de lente of herfst, waardoor je in de zomermaanden mogelijk minder concurrentie heeft bij het bieden op een woning. Dit kan resulteren in betere onderhandelingsmogelijkheden en meer ruimte om jouw droomhuis te vinden zonder al te veel concurrentie.

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom de zomer een uitstekend moment is om naar huizen te kijken. Of je nu op zoek bent naar jouw eerste woning, een gezinswoning wilt vinden of jouw huidige woning wilt upgraden, de zomermaanden bieden talloze mogelijkheden.

Wij zijn de hele zomer aanwezig. Dus maak rustig eens een afspraak om verder te praten met een van onze makelaars. Zij denken graag met jouw mee!